امروز پنج شنبه  ۱۲ تير ۱۴۰۴

۱۴۰۴/۰۴/۱۲- ۰۸:۱۶

متن سخنرانی سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران در مرکز اسلامی‌بانکوک در خصوص حملات رژیم صهیونیستی به ایران

.

بسم الله الرحمن الرحیم
در ابتدا، مایلم از فرصت فراهم‌شده برای بیان دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در خصوص تحولات اخیر منطقه‌ای و به‌ویژه تجاوزهای مکرر رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران، تمامیت ارضی و حاکمیت آن برای بیان جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت مسلمان ایران تشکر نمایم.
در این ایام پر التهاب که شاهد تجاوز و جنایت‌های وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه ملت بزرگ ایران هستیم. رژیم اشغالگر صهیونیستی، با استفاده از حمایت‌های بی‌دریغ استکبار جهانی بویژه دولت آمریکا، در روزهای اخیر بار دیگر دست به جنایت زده است. حملات کور، غیرانسانی و خلاف موازین بین‌المللی علیه خاک جمهوری اسلامی ایران، نه تنها منجر به شهادت مظلومانه شماری از شهروندان بی‌گناه، بلکه موجب به شهادت رسیدن تعدادی از فرماندهان رشید نظامی و دانشمندان برجسته کشور ما شده است. فقط در یک حمله ددمنشانه رژیم اسرائیل به مراکز مسکونی که شهروندان عادی در آن زندگی می‌کردند، منجر به شهادت 60 نفر گردید که از این تعداد 35 نفر زن و کودک بودند. این اقدامات خلاف حقوق بین الملل، حقوق بین الملل بشر دوستانه و حتی مقررات و معاهدات حقوق بشر است.
مطابق حقوق بین الملل، همه شهر وندان حتی فرماندهان نظامی و سربازان تنها زمانی در جنگ هدف مشروع هستند که در یک درگیری مسلحانه مشارکت فعال داشته باشند. نظامیان در خارج از جبهه نبرد غیر نظامی‌به شمار آمده و هدف قراردادن آنها جنایت جنگی محسوب می‌شود. نمی‌توان از حمله به مقام دولتی و یا مقام نظامی‌به عنوان هدف نظامی یاد کرد. اصطلاحاتی مانند" ترور هدفمند" ساخته دکترین رژیم کودک کش صهیونیستی است و ترویج این اقدامات برای جامعه بین المللی و امنیت جهانی همه کشورها خطر محسوب می‌شود.
بهانه اصلی این حملات با فریبکاری تمام برنامه هسته ای ایران بوده است، که تاسیسات مرتبط با آن بشدت تحت بازرسی و راستی آزمایی سازمان بین المللی انرژی اتمی هستند و سخت ترین رژیم بازرسی و راستی آزمایی تاریخ در مورد آنها صورت گرفته است. این تاسیسات منحصرا در چارچوب مقررات بین الملی فعالیت صرفا صلح آمیز داشته اند. حمله به تاسیسات هسته ای که زیر نظر پادمان سازمان بین المللی انرژی اتمی است، خلاف مقررات صریح حقوق بین المللی و مصوبات سازمان مذکور می‌باشد. بنابراین حمله عمدی به آنها از مصادیق تجاوز و نقض فاحش حقوق بین الملل می‌باشد.
ترور دانشمندان هسته ای و فرماندهان بلند پایه نظامی نیز از مصادیق تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی است. دانشمندان و فرماندهانی که با اندیشه و عمل، در مسیر تعالی علمی، دفاعی و استقلال ملی گام برداشتند، هدف خشم دشمن قرار گرفتند. هم‌زمان، زیرساخت‌های شهری و اماکن عمومی و حتی بیمارستان‌ها شامل مراکز درمانی کودکان نیز از حملات وحشیانه این رژیم نژادپرست در امان نمانداند.
این اقدامات، جلوه‌ای دیگر از تروریسم دولتی است که صهیونیسم بین‌الملل سال‌هاست آن را به عنوان ابزار بقای خود استفاده می‌کند. این حملات در زمانی صورت گرفت که جمهوری اسلامی ایران در حال مذاکره غیر مستقیم با آمریکا پیرامون موضع فعالیت های هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران بود.
در این میان بعد از این حمله تجاوزکارانه رژیم اسرائیل و حمایت تسلیحاتی بیدریغ آمریکا از این رژیم، جمهوری اسلامی ایران نشست اضطراری شورای امنیت را درخواست کرد که با تصمیم شورای امنیت تجاوز به خاک و تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران متوقف شود؛ اما شاهد بودیم که علی رغم محکومیت این تجاوز توسط تعدادی از اعضای شورای امنیت، شورای امنیت قطعنامه و تصمیمی دال بر تنبیه متجاوز نداشت.
دلیل اصلی تفرقه در میان اعضای دائم و غیر دائم و فشار سیاسی بمنظور حمایت از رژیم توسط یکی گروه کوچک کشورهای غربی بوده است. این بی عملی و بی اعتنایی شورای امنیت به یک تجاوز آشکار، تهدید صلح و امنیت بین المللی است و نشانه بی ارزش شدن حقوق بین الملل و چند جانبه گرایی در چارچوب سارمان ملل متحد می‌باشد که بعد از جنگ جهانی دوم بمنظور پاسداری از صلح و امنیت بین المللی ایجاد شده است.
در این شرایط بی اعتنایی و بی عملی شورای امنیت ملل متحد، وفق حقوق بین المل و اصول منشور ملل متحد و بطور مشخص ماده 51 منشور جمهوری اسلامی ایران دفاع مشروع از خود را برای دفع تجاوز آغاز کرد.
اولاً، جمهوری اسلامی ایران حق مسلم خود در دفاع مشروع از امنیت ملی، تمامیت ارضی و کرامت شهروندانش را محفوظ می‌داند و در برابر این تجاوز تاکنون پاسخ درخور و کوبنده‌ای داده است. این پاسخ کوبنده حق مسلم کشور قربانی است که از حاکمیت و تمامیت ارضی خود دفاع کند.
بدین منظور مراکز نظامی اسرائیل شامل مراکز فرماندهی و ستاد ارتش رژیم و تاسیسات استراتژیک آنها مورد حمله قرار گرفت. در این حملات رعایت مقررات حقوق بینالمللی بشر دوستانه و اولویت صدمه متناسب با حملات رژیم و پایبندی به مقررات بین المللی مد نظر بوده است.
ثانیاً، خون شهدا بی‌پاسخ نماند و پاسخ به این جنایات، از طریق عملیات موشکی به حملات دشمن داده شد و در مرحله اول تاسیسات نظامی رژیم بطور متناسب مورد حملات موشکی قرار گرفتند. در مرحله بعد وقتی رژیم دست به حملات غیر انسانی زد و شهروندان و زیر ساخت های کشور را مورد حمله قرار داد، زیر ساخت های این رژیم در شهرهای تل آویو و حیفا مورد حمله قرار گرفتند.
رسانه‌های رژیم صهیونیستی و غربی در توصیف حملات این رژیم با هدف مشروع جلوه دادن حملات خود و سفید شویی، این حملات را بر علیه اهداف و مقامات نظامی‌توصیف می‌کنند و در مقابل عملیات نظامی ایران را اقدام علیه اهداف غیرر نظامی‌توصیف می‌کنند. این روایت سازی کاملا وارونه است؛ زیرا واقعیت روشن این است که رژیم صهیونیستی همزمان با حمله به تأسیسات و مقر های نظامی‌که بخشی از تجاوز و حمله پیش دستانه غیر قانونی محسوب می‌شود، با زذالت، تمام مناطق مسکونی و شخصیت های نظامی و چهره‌های علمی ایران را به همراه خانواده آنها و سایر مردم غیر نظامی مورد حمله قرار داد.
غرب با معیارهای دوگانه و روایت های نادرست بجای مقابله با متجاوز، کشور قربانی را تحت فشار قرار می دهد. این اقدامات مذبوحانه نه نشانه قدرت دشمن، بلکه گواه بر ضعف و درماندگی این رژیم است.
جمهوری اسلامی ایران همواره بر اصول بنیادین حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد، و احترام به حاکمیت ملت‌ها تأکید داشته و دارد. با این حال، در برابر تجاوز، جنایت و اشغال، سکوت نمی‌تواند بی‌طرف باشد؛ بلکه بی‌عملی و سکوت در برابر تجاوز دشمن، عملاً به تشویق متجاوز می‌انجامد.
رژیم صهیونیستی طی دهه‌های گذشته نه تنها از اشغال سرزمین‌های فلسطینی عقب‌نشینی نکرده، بلکه دامنه تجاوزات خود را به کشورهای همسایه، از جمله سوریه و لبنان، نیز گسترش داده است. حملات تجاوز کارانه و ددمنشانه اسرائیل به خاک و حاکمیت و تمامیت ارضی ایران که به کشته شدن غیرنظامیان و تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی انجامیده، نمونه‌ای روشن از سیاست‌های تجاوزکارانه این رژیم است. ایران با صدای بلند اعلام می‌کند: امنیت یک‌جانبه، بر ویرانه‌های امنیت دیگر ملت‌ها ساخته نمی‌شود.
ما از همه دولت‌ها و ملت‌های مستقل و جامعه بین المللی خواستیم که اقدامات تجاوز کارانه رژیم صهیونیستی را شدیدا محکوم کنند و در برابر این چرخه خشونت و تجاوز سکوت نکنند. مسئولیت جامعه جهانی تنها در محکوم‌کردن لفظی خلاصه نمی‌شود. باید سازوکارهای مؤثری برای توقف تجاوز، حمایت از ملت‌های تحت اشغال، و جلوگیری از گسترش بحران در منطقه اتخاذ شود.
ما از کشورهایی که تجاوز رژیم صهیونیستی را قاطعانه محکوم کردند و همچنین از حمایت و همدردی مسلمانان جهان با ملت و دولت ایران تقدیر و تشکر می‌کنیم. در منطقه جنوب شرق آسیا و در حوزه آسه آن از حمایت های بیدریغ مالزی و اندونزی به عنوان دو کشور مسلمان ممنونیم.
جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصول دفاع مشروع، و در چارچوب قوانین بین‌المللی، خود را محق می‌داند که در برابر تهدیدات آشکار علیه منافع ملی و امنیت منطقه‌ای، واکنش متناسب نشان دهد. ایران نه آغازگر جنگ بوده و نه خواهان آن است؛ اما در برابر تهدید و تجاوز، سکوت نخواهد کرد.
جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر پایبندی خود به اصول حقوق بین‌الملل، منشور سازمان ملل متحد و لزوم حفظ صلح و ثبات در منطقه، اقدامات تجاوزکارانه و تحریک‌آمیز اخیر رژیم صهیونیستی علیه تمامیت ارضی و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران را به شدت محکوم می‌نماید. اقدامات خصمانه این رژیم به وضوح ناقض حاکمیت ملی ایران و تهدیدی مستقیم علیه امنیت منطقه‌ای تلقی می‌شود،
جمهوری اسلامی ایران بارها هشدار داده است که سیاست‌های جنگ‌طلبانه و اقدامات بی‌ثبات‌کننده رژیم صهیونیستی، نه تنها تهدیدی برای ایران، بلکه خطری برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی به شمار می‌آید. ایران ضمن ابراز پایبندی به گفت‌وگو، تعامل سازنده و حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات، تأکید می‌نماید که هرگونه تهدید علیه امنیت ملی، با پاسخ قاطع و متناسب مواجه خواهد شد. ایران همچنان جامعه بین‌الملل، به‌ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد، را فرا می‌خواند تا با اتخاذ تدابیر فوری و مؤثر، به وظایف و مسئولیت خود در قبال تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی عمل نموده و مانع از تکرار چنین اقدامات غیرقانونی گردد.
جمهوری اسلامی ایران همچنان بر اصل بازدارندگی، حفظ آرامش منطقه‌ای، احترام به قوانین بین‌المللی، و حمایت از ملت‌های تحت ظلم و اشغال، به‌ویژه ملت مظلوم فلسطین، تأکید داشته و خواهد داشت.
پایان بخش صحبت من ضمن تشکر از مرکز اسلامی‌بانکوک برای این جلسه و تقدیر از شما و مسلمانان تایلند برای حمایت از جمهوری اسلامی ایران و همدردی با ملت ایران، ذکر آیه ای در قرآن کریم است به موضوع تجاوز دشمن و شکست آن اشاره دارد. یکی از آیاتی که به صراحت به موضوع تجاوز دشمن می‌پردازد و مفهوم شکست دشمن و پیروزی حق را در بر دارد، آیه ۹ سوره انبیاء است:
ثمَّ صَدَقْنَاهُمُ الْوَعْدَ فَأَنْجَیْنَاهُمْ وَمَنْ نَشَاءُ وَأَهْلَکْنَا الْمُسْرِفِینَ (سوره انبیاء، آیه ۹)
ترجمه: "سپس به وعده‌ای که به آنان داده بودیم (که شکست برای دشمنان لجوج و پیروزی برای آنان است) وفا کردیم، و آنان و هر که را می‌خواستیم، نجات دادیم و متجاوزان (از حدود حق) را هلاک کردیم."
این آیه به وضوح بیان می‌کند که خداوند به وعده خود مبنی بر یاری رساندن به مومنان و نجات آنها از شر دشمنان متجاوز، وفا می‌کند و سرانجام ستمکاران و متجاوزان را نابود می‌سازد.
والسلام علیم و رحمه الله

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما